Φεβ 05 2015

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο φέρεται ότι κατείχε 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε αγροτική περιοχή, έξω από τη Θεσσαλονίκη και ανακρίνεται από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων από το τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο 24ωρα, όταν έγινε έρευνα σε συνεργείο (μάντρα) αυτοκινήτων, σε αγροτική περιοχή στον Ξηροπόταμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στον περιβάλλοντα χώρο του συνεργείου εντοπίστηκε αρχικά σταθμευμένο φορτηγό, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν χειροβομβίδες, πιστόλια, πολεμικά τυφέκια, σιδερογροθιές, γεμιστήρες και δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια, ενώ ακολούθησαν νέες έρευνες τόσο στο συνεργείο όσο και στο σπίτι, αλλά και σε δεύτερο όχημα του 56χρονου.

Συνολικά κατά τις διαδοχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εννιά αμυντικές χειροβομβίδες,
πέντε πολεμικά τουφέκια,
δύο περίστροφα,
τρία πιστόλια, από τα οποία ένα κρότου κι ένα αυτοσχέδιο (τύπου στυλό),
29.385 φυσίγγια πυροβόλων όπλων,
960 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων,
δέκα σιδερογροθιές,
τέσσερις θήκες όπλων,
επτά φωτοβολίδες,
δύο γεμιστήρες,
ένα κλείστρο,
πέντε μαχαίρια,
μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, ένα μεταλλικό τόξο,
16 βέλη,
ένα σπρέι πιπεριού,
μία συσκευή εκπομπής LASER και
πλήθος καρτών και συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εστάλησαν στα εργαστήρια της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου, κατά την Αστυνομία, εκκρεμεί απόφαση του Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τη διαλεύκανση της δράσης του, αλλά και τη διερεύνηση στοιχείων που αφορούν στην προέλευση και προορισμό των κατασχεθέντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related news


About Author


(0) Readers Σχόλιαs


s are closed.

zxc